Cum poti sa ajungi de la extaz la agonie. De doua ori…

Sau altfel spus ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Dupa ultima mare eroare care a facut-o, si prin care ii recomanda lui Ionut Costea „sa renunte la postul actual in favoarea unei banci private – „dar nu una greceasca”, eroare in urma careia a trebuit sa intervina BNR-ul si care putea sa aduca grave prejudicii de imagine anumitor banci grecesti, Mircea Geoana si-a semnat practic certificatul de deces politic .
Ce s-a intamplat in partid, in urma congresului este insa extrem de interesant. Prin castigarea presedentiei de catre Victor Ponta, Adrian Nastase revine in carti, chiar daca nu direct ci sub o forma de „eminenta cenusie”. Oare va reusi Victor Ponta sa-si impuna cu adevarat programul in partid? Fara sa am afinitati PSD-iste, mi-as dori sa se intample lucrul acesta din mai multe motive: e tanar; imi place ca om politic; e echilibrat si stie pana unde sa mearga fara a cadea in derizoriu; aduce ( sau ar trebui sa aduca un suflu nou in partid). Sunt aproape convins ca daca va fi dupa capul lui, va provoca o rebrandare a PSD-ului. De la imaginea vanghelica la o alta imagine, mai usor de luat in serios. De altfel, la un moment dat chiar ma intrebam oare ce cauta in partidul acela.
Oricum, pentru sanatatea sistemului politic romanesc, sper ca va reusi in demersurile sale, atat timp cat se bazeaza pe propriile idei.

~ de thoughtslounge pe februarie 21, 2010.

Lasă un comentariu